De legende van de gebochelde Lambert


Niemand in de stad wil de gebochelde Lambert helpen, zelfs de rijke kasteelheer Lodewijck stuurt hem weg. Onderweg naar huis moet hij uitrusten bij een mysterieuze heuvel. Maar wat klinkt daar voor mooie muziek? Het lijken wel elfjes die zingen! Lambert heeft nog nooit zulke mooie muziek gehoord en zingt uit volle borst mee. De elfjes zijn hem zo dankbaar dat Lambert mee mag naar het elfenfeest. ‘Maar ik kan niet goed dansen met deze zware bochel’, zegt Lambert. ‘Daar weten wij wel wat op’ antwoorden de elfjes… Maar zo’n elfenbeloning, dat wil de verwende Heer Lodewijck ook wel…

Een interactieve en verhalende voorstelling zeer geschikt voor het thema middeleeuwen op de basisschool of historisch festival. Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende authentieke instrumenten waaronder draailier, rebec, lier, eenhandsfluit  en de rommelpot. In de voorstelling wordt een combinatie gemaakt van zelf gecomponeerde liederen, en traditionele Nederlandse muziek zoals: ‘Daar was een wuf die spon’, ‘Ben ik dan niet een flinke smid’ en  ‘Zeg bakkertje’.

Ook te boeken in combinatie met rondlopende troubadour Emma: op haar draailier, rebec, rommelpot of fluit brengt zij historische liederen ten gehore en kunnen kinderen zelfs meespelen op kleine instrumenten.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Poppentheater Emma’s Muzikale Verhalen uit Utrecht

Emma’s Muzikale verhalen is een kleinschalig en interactief poppentheater van muzikante, docent en poppenspeelster Emma van Dobben. Ze speelt oude en nieuwe verhalen met zelfgemaakte poppen en decors. In de voorstellingen zit altijd veel muziek en wordt gespeeld op verschillende instrumenten bijvoorbeeld accordeon, of in de middeleeuwse voorstelling zelfs een draailier en eenhandsfluit.

Ook is de mogelijkheid om een muziekworkshop te boeken, of Emma als rondlopende troubadour op een bijvoorbeeld een festival. Met verschillende instrumenten brengt ze liederen ten gehore, waar de kinderen ook altijd bij kunnen helpen met een van de instrumenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;