Deef de Jutter


Deef de Jutter
Kinderboekenweek 2020
Basisschool
Bibliotheek
Buitenschoolse opvang
Kinderdagverblijf
Verstandelijke beperking
Bedrijven
Particulieren
Theater
Utrecht
€ 450 tot € 600
4 tot 8 jaar

"Een boek lezen is een reis maken in je hoofd"

Deef is een strandjutter en woont in een hutje op het strand. Hij gaat er vaak op uit, het liefst na een storm, om te jutten op het strand. Oma Jut leerde hem te jutten en hij vindt van alles: Meestal hout en plastic maar soms ook dingen als een oude radio, die het nog blijkt te doen, een fles met een papiertje erin, een bal, touw, blikken soep etc. Er spoelt op een dag zelfs een gitaar aan. Deef de Jutter leert zichzelf gitaar spelen.

Maar op een dag, het heeft niet eens gestormd, ligt er op het strand een ingepakt pakketje. Deef is natuurlijk nieuwsgierig en als hij het papier eraf haalt ziet hij dat het boek is van De mooiste vis van de zee. Dat had hij altijd al willen hebben! Hij bladert erin en leest het. Hij vindt het fantastisch. Dit boek gaat hij nooit verkopen of weggeven. Iedereen zal jaloers zijn dat hij dit boek heeft. Met hout en afzetlint maakt Deef een plekje voor het boek. Niemand anders mag er aan komen. En als hij denkt dat er iemand bij het boek in de buurt komt dan drukt hij op zijn gemeen klinkende toeter.

Op een dag komt er een uitnodiging voor een feestje. Deef de Jutter wil daar heel graag heen maar hij heeft niks om te geven. Een stuk wrakhout? Nee dat kan niet. Een stuk aangespoeld plastic? Nee dat gaat niet. Het boek van de Vis? Nee dat gaat al helemaal niet. Wat moet hij doen; hij heeft geen cadeau.

Hij schrijft een brief met daarin: “Ik kan niet op je feestje komen want ik heb geen cadeau.” Maar daar wordt hij heel ongelukkig van. Uiteindelijk besluit hij toch het boek over De mooiste vis van de zee te geven en het verhaal aan iedereen te vertellen. Want als je je geluk deelt, wordt het twee keer zo groot…

Deef de Jutter wordt gespeeld door Marcel Harmsen.
Meer weten? www.marcelharmsen.nl

 

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

David Vermeulen is een gedreven mens en theatermaker. Hij heeft zich ontwikkeld als 'boodschapper van het hoogste niveau', die op een zeer creatieve en bijzondere manier in zijn muziek- en theatervoorstellingen kan verwoorden wat kinderen bezig houdt. David zegt het zoals het is, begrijpelijk, en met de juiste emotionele lading. David Vermeulen ga je niet zo snel meer vergeten!"

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen