De Wereld van Jaz


Muzikale vertelvoorstelling voor alle kinderen in de ontwikkelingsleeftijd van 3 tot 7 jaar.

Speciaal ontwikkeld voor bijzondere doelgroepen.
Gebaseerd op het prentenboek 'De planeet van Jaz'.

De voorstelling 

Jaz woont in zijn eentje op een kleine planeet. Het is een leuk planeetje, maar er is niemand om mee te spelen. Er zijn meer leuke, bijzondere, aparte figuurtjes in deze voorstelling die ook alleen op hun planeetje leven. Eigenlijk zitten ze helemaal niet zo ver bij elkaar vandaan.

De voorstelling daagt de kinderen uit, vanuit wat ze willen en kunnen, om contact te maken met de ander. Dromen kan en mag altijd. Als iets niet lukt, dan is dat niet erg. Samen komen we er wel!

Per voorstelling is er één verteller en één speler.  Het verhaal wordt verteld met 7 kisten, waarbij elke kist staat voor een planeetje van een figuur uit het boek. Elk figuurtje heeft zijn eigen muziekje. Deze vertellen iets over de typische eigenschappen van dat karakter. Door de speler wordt elk figuur tot leven gebracht.

Bij het eindlied is er een ‘reis’ met de ‘planeten’ en worden de kinderen uitgenodigd deel te nemen. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende capaciteiten van de publieksgroep. Kinderen kunnen luisteren, zingen en meedoen met bewegingen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Een bescheiden theaterbeest en een sociale kluizenaar vonden elkaar bij Stichting DOOR (een creatieve broedplaats) in Dordrecht.

Anjo Vrieling maakte 3 jaar geleden het prentenboek De planeet van Jaz. Ze kon het laten drukken en in eigen beheer uitgeven dankzij een eerdere, geslaagde, crowdfunding bij Voordekunst. Er waren geen plannen voor een vervolg. Het verhaal was verteld. Klaar is klaar. Dacht ze.

Maar het verhaal ging verder! Want na het zien van het boekje zag theatermaakster Petra Revet direct mogelijkheden: een interactieve kindervoorstelling met spelmomenten: een voorstellings-spel. Geen standaard kindervoorstelling, maar een bijzondere, speciaal afgestemd op bijzondere doelgroepen. Zodat ieder kind van deze voorstelling kan genieten!

Stichting De Vertelfabriek Dordrecht.
Met de stichting willen Anjo en Petra de theatrale ontwikkeling op emotioneel, maatschappelijk, sociaal en kunstzinnig gebied bevorderen.
Dit doel willen ze bereiken door het organiseren en uitvoeren van theatrale activiteiten, zonder winstoogmerk.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!