Helden


Helden is een prikkelarme theater dansvoorstelling, speciaal gemaakt voor kinderen in het bijzonder onderwijs door makers mèt en zonder een beperking.

Kinderen in bijzondere doelgroepen hebben te maken met het gegeven ze soms anders zijn dan andere kinderen. Met de voorstelling willen we ze laten zien en laten ontdekken dat ze juist bijzondere, misschien wel verborgen, kracht(en) bezitten.
Iedereen kan een held zijn!

Niemand kan alles. Het is goed om te zien wat je wèl kan, en hoe je elkaar kunt helpen. Je hoeft geen superheld te zijn om iemand echt te kunnen helpen. Een echte held is dichterbij dan je denkt.  

In dit verhaal blijken de personages sterker te zijn dan ze lijken en zelf denken.

Aan het eind van de voorstelling zit een dansje dat de kinderen in de klas al hebben kunnen leren en na devoorstelling kan dat gezamenlijk gedanst worden. 

Het is soms moeilijk om hulp te vragen. Van deze voorstelling leer je dat je een held bent als je helpt, maar óók als je zelf om hulp durft te vragen. Dat vergroot de zelfstandigheid.

We vinden het belangrijk dat kinderen leren dat ze op een veilige manier theater kunnen ervaren. We maken theater toegankelijk en verlagen drempels, zodat kinderen er plezier aan kunnen beleven.

De prikkelarme voorstelling is ook geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar in het reguliere onderwijs.

Bij de voorstelling hoort ook een stripboek: 'Zelfhulpboek voor Helden'. Dat stripboek is onderdeel van de lessen ter voorbereiding en afronding van de voorstelling.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Een bescheiden theaterbeest en een sociale kluizenaar vonden elkaar bij Stichting DOOR (een creatieve broedplaats) in Dordrecht.

Anjo Vrieling maakte 3 jaar geleden het prentenboek De planeet van Jaz. Ze kon het laten drukken en in eigen beheer uitgeven dankzij een eerdere, geslaagde, crowdfunding bij Voordekunst. Er waren geen plannen voor een vervolg. Het verhaal was verteld. Klaar is klaar. Dacht ze.

Maar het verhaal ging verder! Want na het zien van het boekje zag theatermaakster Petra Revet direct mogelijkheden: een interactieve kindervoorstelling met spelmomenten: een voorstellings-spel. Geen standaard kindervoorstelling, maar een bijzondere, speciaal afgestemd op bijzondere doelgroepen. Zodat ieder kind van deze voorstelling kan genieten!

Stichting De Vertelfabriek Dordrecht.
Met de stichting willen Anjo en Petra de theatrale ontwikkeling op emotioneel, maatschappelijk, sociaal en kunstzinnig gebied bevorderen.
Dit doel willen ze bereiken door het organiseren en uitvoeren van theatrale activiteiten, zonder winstoogmerk.

 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;