STRAAT


Dagprojecten
Kinderdagverblijf
Basisschool
Buitenschoolse opvang
Buurthuizen
Noord-Holland
€ 1.175 tot € 2.275
4 tot 12 jaar

STRAAT is een theaterproject waabij de hele school meespeelt. Van 70 tot 220 leerlingen per show. Elke groep krijgt 1 of 2 scènes toebedeeld. Voor alle kinderen is kleding en schmink aanwezig. Enkele moeders helpen per klas mee om de kinderen te verkleden en schminken. Zij spelen na een theaterworkshop van een 1/2 uur per scène met elkaar een spetterende voorstelling, meestal voor de ouders. Hiervoor is een grote sporthal of theaterzaal gewenst.

De voorbereiding duurt 1 dag per show. Daaraan vooraf kan de leerkracht zelf ook al aan het werk met zijn groep, met behulp van de boekjes en de cd's. Dit mag, maar is niet verplicht. Er hoeven geen teksten te worden geleerd. Het spel is vooral erg physiek, uitbeelden en dansen en er is een dialoog met de verteller. De leerlingen geven hun eigen antwoorden en de oudsten stellen ook vragen aan elkaar.

Het verhaal: Er wordt op straat gespeeld door een groep kinderen. Wanneer oma wordt aangereden worden zij erg boos en zij sluiten de straat af. Agenten halen de hekken weer weg en daarna besluiten de kinderen om het stadhuis te gaan bezetten. Zij eisen een veilige speelplaats. Na een langdurig beleg kiest de burgemeester er voor om hen hun zin te geven. Zij moeten wel zelf een ontwerp maken. Op het internet gaan zij nu zoeken hoe kindern spelen in Afrika, Amerika, China en Turkije. Als de speeltuin klaar is willen de vaders en moeders wel eens kijken hoe hij er uit ziet....

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Hét kinderevenement voor scholen en feesten in buurthuizen, op campings en bedrijven
In onze korte of lange theatershows spelen 30 tot 200 kinderen van 4 tot 12 jaar een eigen rol. Geschminkt en verkleed improviseren zij op het verhaal dat ze uitbeelden. Zij worden meegesleept in een spannend avontuur waarbij zij spontaan gaan springen, rennen, lachen, schreeuwen, juichen, sluipen, vechten en dansen.

Korte voorstellingen worden niet geoefend. Aan grote projecten gaan korte workshops vooraf. De spelertjes verbeelden het verhaal in mooie decors, met allerlei attributen en begeleid door muziek. Het publiek komt ogen en oren te kort.

Onze voorstellingen zijn ook zeer geschikt als verrassingscadeau voor een meester- en juffendag. 

Naast allerlei feest en is dit in combinatie met workshops ook een prima invulling voor cultuureducatie. Els van der Linden van de Theaterbus is sinds 2003 werkzaam als drama specialist op kinderkampen, in wijktheaters, in de klas en op de naschoolse opvang.

Naast theater in school spelen wij ook voorstellingen in buurthuizen, op campings en bedrijfsfeesten,
Is er geen theaterzaal beschikbaar? In 2 uur bouwen wij elk speellokaal, buurthuis of gymzaal om tot een theater, met mooie decors en coulissen. Ook geluid, licht, kleding, schmink en een rookmachine nemen wij zelf mee. Bij goed weer kan buiten worden gespeeld. Voorstellingen door het hele land, België en Frankrijk.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen