De verandermachine (6+)


De verandermachine (6+) is een wonderlijke vertelling over vriendschap en fantasie, en over het bezweren van je grootste angsten.

Henderikus en Joyce zijn beste vrienden. Ze vinden niks leuker dan samen fantaseren. Maar Henderikus heeft een geheim: hij durft niet naar buiten. Hij heeft namelijk een keer, per ongeluk, verzonnen dat het buiten eng is. Sindsdien verzint hij steeds excuses om binnen te blijven. En dus fantaseren ze altijd binnen. Totdat Joyce een wilde buitenspeeljongen ontmoet. De grote vriendschap van Joyce en Henderikus wordt zwaar op de proef gesteld. Om die te redden hebben Henderikus en Joyce al hun verbeeldingskracht nodig. En ondertussen moet Henderikus ook nog zijn angst om naar buiten te gaan overwinnen.

Regie: Sarah Jonker. Tekst: Sjoerd Meijer. Spel: Sjoerd Meijer en Vera Ketelaars.

De verandermachine is een spannende en hoopgevende voorstelling die kinderen laat nadenken over wat echt is en wat nep, wat vriendschap is, hoe je omgaat met ruzie en hoe je, dankzij vriendschap en fantasie, je grootste angsten kan overwinnen.

1 voorstelling kost €650,- 2 voorstellingen op 1 dag €850,- 3 voorstellingen op 1 dag €1050,- 

Vanzelfsprekend nemen wij alle geldende coronamaatregelen in acht. Tijdens de voorstelling houden we altijd tenminste 1,5 meter afstand van de kinderen.

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

De Dennies bestaan uit acteurs en theatermakers Sjoerd Meijer, Vera Ketelaars en Sarah Jonker. Wij hebben elk een kleine 15 jaar ervaring met het maken en spelen van jeugdtheater. We werkten als acteur of maker mee aan voorstellingen bij gezelschappen als De Toneelmakerij, GarageTDI, De Citadel, Stella Den Haag, Het Laagland, Hoge Fronten en meer. Ook werken we alledrie als zelfstandig theatermaker en maakten diverse voorstellingen voor volwassenen, die speelden in vele theaters in het land en op festivals als Het Nederlands Theaterfestival, Oerol, Jonge Harten en De Parade. Zowel Sjoerd en Sarah, als Vera, wonnen in  de Dioraphte Best of Amsterdam Fringe Award voor hun voorstellingen De bevrijding van boos mannetje en Kelder.

Nu werken we voor het eerst samen onder de naam De Dennies. De verandermachine (6+) is onze eerste jeugdtheatervoorstelling onder die naam.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;