Plastic Soep op het Menu


Plastic Soep op het Menu
Poppentheater
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang
Festivals
Bibliotheek
Buurthuizen
Basisschool
Particulieren
Zuid-Holland
€ 175 tot € 250
4 tot 11 jaar

Aan de hand van het traditionele spel van Jan Klaassen en Katrijn in de poppenkast willen wij de interesse wekken van de kinderen, zodat mogelijk de kinderen ook geïnteresseerd raken in het milieuprobleem. 

Buurman Boef doet mee aan een duivels plan: Rotterdam zal de eerste stad zijn met een eigen plastic soep in zijn Maag, hu hu Maas! Dat gaat Jan Klaassen iets te ver! Wat vinden de kinderen er van? Jan Klaassen moet ze tegenhouden toch kinderen?
De zeemeermin helemaal uit Hawaii gezwommen, komt Jan waarschuwen wat er allemaal aan de hand is met de plastic soep. 
Vissen, zeeschildpadden, bruinvissen, zeehonden, krokodillen en vogels eten plastic en gaan eraan dood. Jan Klaassen wist niet dat het zo erg was! Hier schrik hij wel een beetje van en hij besluit te gaan helpen. Maar kan hij tegen de duivel op?

Myrthe gaat na de voorstelling in gesprek met de kinderen over hoe we het anders kunnen aanpakken met het milieuthema Plastic soep op het menu. De kinderen krijgen de mogelijkheid om hun ideeën voor verbetering in de poppenkast te verbeelden met handpoppen. De poppenvoorstelling streeft ernaar de kinderen meer inzicht te geven in hun leef en belevingswereld met betrekking tot plastic afval.

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Reizend poppentheater De Blauwe Poppenfee

Verborgen in haar kleine of grote poppenkast brengt Myrthe den Boer middels haar vele zelf gemaakte poppen haar verhalen tot leven. Een voortdurende beweging van haar handpoppen met daarbij allerlei stemmen vormen de magie van het kleine theater. Misverstanden geven hilarische momenten, brokken zijn om te lachen en beide goed voor opmerkingen van het veelal jonge publiek voor de kast.

De traditionele poppen Jan Klaassen en Katrijn hebben sinds 2012 de hoofdrollen in haar poppenspel. Het is voor Myrthe altijd een feest om in de poppenkast te spelen.

In samenwerking met de stichting Pop aan de Hand speelt Myrthe een themavoorstelling over plastic zwerfafval ‘Plastic soep op het menu’, een project voor kinderen in aandachtswijken.

Myrthe speelt op straat, festivals, in basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en cultuurcentra. Zij speelt ook gastoptredens bij andere poppenspelers in hun poppenkast.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Tags


Delen