GUMMI DE VIS


GUMMI DE VIS
Objecttheater
Basisschool
Theater
Kinderdagverblijf
Buitenschoolse opvang
Festivals
Bedrijven
Verstandelijke beperking
Bibliotheek
Particulieren
Buurthuizen
Noord-Holland
€ 1.000 tot € 1.400
2 tot 7 jaar

PEUTERTHEATER 2+

Cees Brandt

Gummi de Vis Gebaseerd op het boek ‘De ontevreden vis’ van Godfried Bomans

De kinderverhalen van Godfried Bomans zijn tijdloos, fantasierijk en voor alle leeftijden een feest. Ook Gummi de vis is zo’n verhaal en gaat over een knuffel in de vorm van een visje: Gummi. Zo eentje met een luchtgaatje waaruit een piepje komt. Gummi trekt de grote wijde wereld in op zoek naar vrienden. Wat volgt is een spannend avontuur over het leven in zee, de zoektocht om ergens bij te horen en het herkennen van geluk. Tijdens het spelen tekent illustratrice Merel Barends mee met het verhaal. Zo zijn de kinderen getuige van een steeds veranderend decor. Gummi de Vis is een interactieve voorstelling, waarbij de toeschouwers, althans als ze het leuk vinden, rollen krijgen. Zo vormen zij bijvoorbeeld de zee vol vissen, waarin Gummi op zoek gaat. Na afloop mogen de kinderen hun eigen fantasie op papier zetten in een tekenworkshop van Merel

 

Concept / spel Cees Brandt Illustrator /spel Merel Barends
Regie Rogier in ’t Hout
Muziek Fay Lovsky

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.


Cees Brandt

Acteur, theatermaker, regisseur,choreograaf en beeldbedenker

Cees Brandt geboren op 7 maart 1951 in Oosterhout Noord Brabant. Dacht als kind dat alle mensen zo geboren waren zoals ze eruit zagen. De middelste van een gezin uit 7 kinderen. Maakte op 14 jarige leeftijd zijn eerste dichtbundel en verdiepte zich in schrijven van korte verhalen. Op zijn 16e maakte hij op de dubbel LP van Pink Floyd ‘Ummagumma’ een experimenteel bewegingsspel voor 5 spelers en trok doen al zalen vol. Ging, na zijn middelbare school, vrijwillig een half jaartje het Benedictijnen klooster in om te voelen hoe dat was. Bedacht nog net op tijd dat je eerst moet leven om je zelf te vinden. Cees ging in 1970 naar Het Brabantse Conservatorium om toneeldanser te worden. Na twee jaar vertrok hij naar de Rotterdamse Dansacademie onder leiding van Lucas Hoving. De ogen ging toen pas goed open. Zijn gedrevenheid en passie voor dans was voor het Scapino Ballet Amsterdam de reden om hem van 1975 t/m 1979 als danser toe te voegen aan het gezelschap. Maar Cees Brandt wilde graag zijn eigen visie als choreograaf uitdragen en begon daarom in 1979 zijn eigen dans gezelschap ‘Beweging Dans’ met Karin Chen die hij bij het Scapino Ballet had leren kennen.”. Onder zijn regie en choreografie speelden zij in de Nederlandse theaters de dansvoorstellingen ‘Dingen die Beginnen’, ‘Een Druppel Zonlicht’ en ‘De Andere Kant’ met Karin Chen en de stap was gemaakt naar een hele serie dansvoorstellingen geinspireerd op zowel moderne muziek van Frank Zappa als klassieke muziek. De ontmoeting met Herman van Veen had daar een positie invloed op. Hij maakte voor Herman van Veen een kindermusical “Onder Water” en ‘In moment bewogen’ voor Harlekijn Dans

Na twee programma’s samen met Karin Chen, besloot hij als solo speler verder te gaan. Hij ontwikkelde zich als een visuele speler die steeds meer een verhalend karakter kregen. Toen hij van het Shaffy Theater ,via Matti Austen, een opdracht kreeg om een kindervoorstelling te maken kwamen zijn talenten pas echt boven drijven. Kinderen dwongen hem tekst te gebruiken in zijn voorstellingen. ‘Wiellie Wiebbel’ en ‘Keetje Baba’ werden wereld hits. Hij speelde de ene naar de andere solo. En werkte, in die tijd, veel samen met kostuumontwerpster Ellen van der Horst. Hij kwam in 1990 in contact met Orkater en maakte samen met Chris Bolczek, Kees van der Vooren en Wilfred Snellens mooie voorstellingen onder de naam ‘Lucifer’. Hij besloot in 2000 samen met Orkater een studioruimte te huren in het Westelijk havengebied in Amsterdam.

In 1997 veranderde hij de naam ‘Beweging Dans’ in ‘De Brandstichting’ en is er elk jaar wel een nieuwe succesvolle voorstelling te zien geweest volgens het bijzondere kleurrijke theaterconcept van Cees Brandt, voor kinderen vanaf 2 en 3 jaar waarbij hij samenwerkingsverbanden zoekt om zijn kwaliteit als jeugdtheatermaker te waarborgen.

Trouwde in 2000 met Andrea van der Heiden en kreeg drie geweldige kinderen.
Heeft ongeveer 50 producties op zijn naam staan en is dit jaar 40 jaar in het vak.

De Brandstichting heet niet voor niks De Brandstichting. Het stiekem fikkie stoken dat hebben we allemaal wel eens 'n keer gedaan. Nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren.Dingen doen die eigenlijk verboden zijn. Op het randje lopen en soms er overheen. Zo willen we ons graag presenteren. Alle kinderen kennen het gevoel op avontuur te willen, het ontdekken en weg te willen naar een plek die beter en spannender is.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Laatste recensies


Delen