BELLEN EN HET BEEST (erfgoed & geschiedenis)


Muziek, Nederlands Erfgoed en geschiedenis komen samen in een bijzondere buikspreek-show!

Heb je weleens gehoord van het beiaard-dier? Een beest met eeltige voeten, blauwe wangen en grote vuisten? Het ziet er zo vreemd uit dat niemand erbij in de buurt durft te komen, terwijl het toch echt een hartje heeft dat klinkt als een klok. Zou het ooit een geschikt plekje vinden om te wonen?

Tijdens het sprookje ‘bellen en het beest’ laat buikspreekster en beiaardier Lydia Zwart kinderen kennis maken met het Nederlandse muziekinstrument dat ‘beiaard’ heet.
Kinderen leren o.a. waarom een 'beiaard', 'klokkenspel' of 'carillon' typisch Nederlands is, dat het één van de grootste en stoerste muziekinstrument ter wereld is en dat iemand die daarop speelt een beiaardier heet.

Een voorstelling vol fantasievolle handpoppen, rijke historie en live-muziek. Met als speciale onderliggende boodschap dat het niet het uiterlijk is dat telt, maar de warmte en vriendelijkheid die iemand uitstraalt.

Geschikt voor:
Kleuters (groep 1 t/m 2)
Onderbouw (groepen 3 t/m 5)
Bovenbouw (groepen 6 t/m 8).

Tijdens de kleuter-voorstellingen ligt de nadruk vooral op het leren kennen van de poppen en het thema 'iedereen telt mee'.
Tijdens de bovenbouw-voorstelling ligt de nadruk meer op muziek, ritme en het live bespelen van verschillende instrumenten (waaronder een kamerbeiaard). Het buikspreken maakt het poppenspel ook voor de oudere kinderen interessant. 


Speelduur: ca. 45-50 min.

Richtprijs:  € 655,- voor eerste voorstelling (excl. 9 % BTW en reiskosten). 
Iedere extra voorstelling op dezelfde dag en locatie tegen gereduceerd tarief.

Een speelvlakte van 2x2 m. is gewenst. 
Geen verduistering nodig. 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Lydia Zwart is professioneel buikspreekster en beiaardier. Met haar vrolijke buikspreekpoppen verzorgt ze muzikale voorstellingen op scholen, festivals, bibliotheken en tehuizen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door CBS Eben-Haezer op 03 juni 2021 08:46
Wat hebben wij met onze leerlingen genoten van deze voorstelling! Complimenten voor de vormgeving: veel afwisseling, humor, live-muziek en daarnaast ook nog informatief. Een echte aanrader!
;