Tomaatje op je neus


Tomaatje op je neus 2+ (t/m 8 jaar) 
Zo eenvoudig is de magie van theater. Zeker voor de kleinsten voor wie spel nog werkelijkheid is.
Met de meest eenvoudige middelen 'tovert' Arno de glimlach, de schaterlach bij zijn kinderpubliek en daardoor bij u als volwassene.

De opmerking van een kind na afloop 'waarom heb je een tomaatje op je neus', werd de titel van deze voorstelling. Deze clown is in zijn meest pure en subtiele vorm wars van de grote effecten. En dus ervaren kinderen met plezier dat zo'n tomaatje clownsneus heet. 

Verhaal
Een vrolijk mannetje ’tovert' muziek uit neuzen en oren van de kinderen. Dat is het begin van 50 wonderlijke minuten waarin Arno met zijn muziekmaatje Paul de wereld op zijn kop zet. Met eenvoudige attributen speelt hij de meest wonderlijke acts. Arno jongleert met tomaten, toetert met spierballen van kinderen, worstelt met de accordeon, enne hoe bespeel je die? Hij blaast een kaarsje uit dat ‘floep’ op zijn hoofd terecht komt en toch weer gewoon brandt.

Natuurlijk mogen kinderen meehelpen: met muziek maken of in een levensgrote zeepbel zitten. Hoe kan het toch, zo heb je een bezemsteel en zo is het een levende pop die verliefd wordt op je moeder. O ja, accordeon speel je met het puntje van de tong.
Niet alles verklappen nu, maar wel nog dit: zo leuk kan theater zijn met een tomaatje op je neus. Je zou daarom Arno zomaar clown kunnen noemen.

Zie nog wat extra info op: Tomaatje op je neus

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

Vul een datum in voor de activiteit.

Arno Huibers Theaterproducties biedt al meer dan 40 jaar fantasierijke theatervoorstellingen vol humor en muziek. Je zou hem clown kunnen noemen.

Vrolijk en toegankelijk visueel theater met bijzondere muziek, geschikt voor alle kinderen met welke culturele achtergrond dan ook. Of het nu om een feest, jubileum, jaarviering, afscheid of reguliere schoolvoorstelling gaat, of om theater of buurthuis, binnen of buiten, onze voorstellingen laten kinderen en begeleiders genieten op het puntje van hun stoel. 

Het muzikale deel neemt de conservatorium geschoolde collega Paul van der Heijden voor zijn rekening, op tal van bijzondere instrumenten zoals bezem, veger en blik :o) maar ook op vibrafoon en andere percussieiunstrumenten.

Met meer dan 40 jaar ervaring in het maken en spelen van theater in tientallen landen en culturen kennen Arno Huibersen Paul van der Heijden de kracht en betekenis van theaterspel voor het kind als geen ander. 

Speelplekken Wij spelen op school voor het primair onderwijs van groep 1 t/m 6 en voor theaters, buurthuizen en ook festivals. De voorstellingen zijn niet geschikt voor braderiën, kinderfeestjes of in een luidruchtige omgeving.

Lesbrieven zijn voor bijna iedere voorstelling beschikbaar met eenvoudige door iedere leerkracht uit te voeren spelopdrachten.

Contact via a.h@on.nl

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;