Bij Bach en Beethoven op de Koffie!


 Iedereen weet wat muziek is en komt er dagelijks mee in aanraking. In de winkel op de achtergrond of op je iPod als je in de bus zit. De popmuziek van Michael Jackson, Lady Gaga en Adèle kent iedereen. Maar hoe zit het met Beethoven, Bach en Mozart? Muziek van voor de popmuziek zoals we die nu kennen, noemen we ‘klassieke muziek’. Maar wist je dat Beethoven in zijn tijd ook al popmuziek was? En wist je dat Mozart net zo van muziek hield als Lady Gaga? In Bij Bach en Beethoven op de koffie draait het maar om een ding: hoeveel mensen van muziek kunnen houden, zonder het van elkaar te weten. Links woont de buurman, die niets liever wil dan zingen. Hij krijgt rechts een nieuwe buurvrouw, die contrabas speelt. Beiden delen ze dezelfde liefde voor muziek, ieder op zijn of haar eigen manier. Maar omdat ze dat niet van elkaar weten, leidt het nog wel eens tot een botsing. Totdat de nieuwe buurvrouw de stoute schoenen aan trekt en daarmee alles verandert... Bij Bach en Beethoven op de koffie is een vrolijke en verrassende muzikale buurman en buur(man)vrouw voorstelling vol met herkenbare klassieke muziek en geschikt voor kinderen (én volwassenen!) van alle leeftijden. Thema’s als ‘luisteren naar jezelf en naar een ander’, ‘verschillen tussen mensen en culturen’ en ‘je dromen najagen’ staan centraal. Maar ook dat muziek mensen verbindt, culturen bij elkaar brengt en zelfs je dromen uit laat komen. 

Idee: Anneke de Poorter. Tekst en spel: Sander Boonstra (zang) en Anneke de Poorter (contrabas)

Met dank aan; VSB fonds, Stichting Albino , Kunstraad groningen, Prins Bernhard Cultuurfonds.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Begonnen op de kunstacademie. Grafiek en schilderen. Hierna werkzaam als zelfst beeldend kunstenaar en decorschilder bij het Nationaal toneel e.a.Acoustische speeltuinen gebouwd bij Acoustic Art nu SpeelMij. Hierna Vele jaren werkzaam geweest bij Poppentheater Pentagram (rik Rikken) Stout e.a. Lichttechniek en decor(ontwerp en maken). Ondertussen studie contrabas begonnen bij Peter Tollenaar, Jean-paul Eversen, Peter Korpershoek e.a .Bachensemble. La bande du Nord. Opera Spanga en vele anderen. 2009 BIK-opleiding. Ook begonnen als zelfstandig theatermaker en muziek/theater workshops ontwikkelen voor o.a. basisscholen.

Voorstellingen; Eigenlijk hou ik van Bach .Hoe het verhaal het boek uitstapt .Bij Bach en Beethoven op de koffie. Muziekvertelworkshop; Het sprookje en de figuranten etc.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie!