De brandnetelheks (Kinderboekenweek 2022)


De brandnetelheks is een voorstelling speciaal gemaakt voor Kinderboekenweek 2022.

De voorstelling is een mix van magie (goocheltrucs), en een sprookjesachtig verhaal rond het thema Gi-Ga-Groen. Er is veel interactie met de kinderen die vanaf het begin meegenomen worden in het sprookje.

Synopsis:

Aires houdt van alles wat met toveren te maken heeft. Daarom heeft hij een grote verzameling toverspullen. Als hij door zijn verzameling heen gaat vindt hij een vreemd potje. Hij maakt het potje open en tot zijn grote schrik wordt de brandnetelheks wakker. De brandnetelheks wil alle mooie bloemen, plantjes en bomen op de wereld veranderen in brandnetels.

Aires weet niet wat hij moet doen, want bomen en planten zijn heel belangrijk op deze aarde. Alleen maar overal brandnetels dat zou verschrikkelijk zijn. Gelukkig krijgt Aires hulp uit onverwachte hoek. Samen met de kinderen en de oude tovenaar probeert hij de brandnetelheks tegen te houden.

Gedurende deze voorstelling is iedereen getuige van de meest wonderlijke dingen vliegende tafels,

pannen die tot leven komen, toverboeken die spontaan in brand vliegen en bloemen die verschijnen uit het niets.

De voorstelling is uitermate geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar en heeft een duur van circa 45 a 50 minuten. Wij nemen een prachtig sprookjesachtig decor mee en onze eigen geluidsinstallatie.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

 

H&R Producties kinderentertainment

Onze voorstellingen zijn vooral geschikt voor de onderbouw. Ons specialisatie ligt in de leeftijd bij kinderen van 4 tot 9 jaar.

  • Bijvoorbeeld kindervoorstelling De tovenaarsleerling  Een voorstelling met wonderlijke dingen als, Vliegende tafels, levende pannen, toverboeken die spontaan in brand vliegen en bloemen die verschijnen uit het niets.
  • Denk aan een Sinterklaasvoorstelling Aires en het boek van Sinterklaas, waar door een boef alle letters uit het boek van sinterklaas gestolen worden;
  • En een voorstelling in het thema van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is gi ga groen. De voorstelling heet De brandnetelheks. In de voorstelling neemt neemt Aires het, samen met de kinderen, op tegen de brandnetelheks.

Over Aires

Aires zit al meer dan 15 jaar in het vak, eerst als entertainer bij parken zoals bijvoorbeeld Landal GreenParks en Slagharen.

Daarna als illusionist in binnen en buitenland, bijvoorbeeld in Wintercircus Utrecht en het Nationaal staatscircus circus Hongarije.

Maar op den duur maakt hij de keuze, om een echte theatervoorstelling voor kinderen te maken. Maar ook kindershows voor bedrijven, scholen en bibliotheken. Dit omdat in kinderentertainment echt zijn passie ligt.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Orion College Noord op 09 oktober 2022 12:01
Onze leerlingen hebben enorm van de voorstelling genoten. We waanden ons 45 minuten lang in een mysterieuze wereld vol magie. Het decor was indrukwekkend en de interactie was optimaal. Een geweldig spektakel! Ook de samenwerking met Aires verliep erg prettig. Voor herhaling vatbaar. Orion College Noord, Amsterdam.
;