De beroepstovenaar


Aires heeft geen flauw idee wat hij wil gaan worden. Misschien wel een stoere leeuwentemmer of politieagent? Of zal hij een kok worden? Dan kan hij de hele dag lekkere dingen maken (en eten). Of een astronaut! Zelf vliegen naar de maan, dat lijkt hem ook wel gaaf. 

Aires vindt het allemaal maar moeilijk en hij komt er zelf niet uit. Er zijn ook zo veel dingen om uit te kiezen! Dat kan hij niet alleen. Met hulp van de kinderen probeert hij te zoeken wat het beste bij hem past. En dan eindelijk weten ze het..

Hij wil een tovenaar worden! 

Maar om tovenaar te worden moet je wel veel toverboeken lezen. Gelukkig krijgt hij hulp van een oude tovenaar. Opdracht na opdracht groeit Aires zijn zelfvertrouwen. En samen met de kinderen weet hij de meest moeilijke opdrachten van de tovenaar te vervullen. 

Zal het Aires lukken om zijn droom te verwezenlijken en een echte tovenaar te worden?

Speciaal voor kinderen van 4 tot 9 jaar.

Deze interactieve, sprookjesachtige en magische show is bijzonder geschikt voor scholen, BSO’s, en bibliotheken.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Aires Hovens

Toen Aires jong was nam zijn moeder hem vaak mee naar een klein theater in ‘s-Hertogenbosch. Daar kon je elke zondag voor een klein  bedrag genieten van allerlei leuke kindervoorstellingen. Deze fijne jeugdherinneringen hebben ervoor gezorgd dat Aires een grote liefde voor het theater kreeg. Zo groot, dat hij vastberaden werd om zoveel mogelijk zelf op het podium te staan.

Op de leeftijd van 17 jaar is Aires gaan werken bij het Koningstheater in ’s-Hertogenbosch. Hij staat dan nog niet zelf op het podium maar werkt er backstage. In deze periode heeft hij veel kennis opgedaan op het gebied van theatertechniek. Daarnaast heeft hij gewerkt bij Stagelight, Flashlight en het NOB. Al deze ervaringen zijn hem later goed van pas gekomen bij het opzetten van zijn eigen shows.

Omdat Aires niet alleen maar achter de schermen wilde werken, is hij enige tijd later aan de slag gegaan als entertainer. Op verschillende campings was hij werkzaam in animatieteams. Daarnaast heeft hij bij het entertainment gewerkt in verschillende parken zoals Het Land van Ooit, Slagharen, Oud Valkeveen en Landal GreenParks. Het was dan ook in deze tijd dat hij zijn affiniteit met de doelgroep kinderen ontdekte.

In de loop van Aires zijn twintiger jaren werd de wens om een eigen show te hebben steeds groter. Op het toneel staan voor een groot publiek, dát is waar Aires altijd al van droomde. Hij had als kind zijnde ook een buitengewone fascinatie voor magie en illusies. Hij besloot dan ook dat hij zelf een magic act wilde hebben. Dit is echter niet iets wat over één dag ijs gaat. Dat gaat gepaard met een hoop tijd, energie, wilskracht en doorzettingsvermogen. Aires begon met optreden op open podia en deed mee aan verschillende talentenjachten. Iets wat dus klein begon bouwde zich na verloop van tijd uit tot een steeds professionelere voorstelling met vele grote illusies, meerdere assistentes en een technisch- en creatief team.

Het was ook in dezelfde periode dat Aires een start maakte met het opzetten van een kindervoorstelling. Toen ook deze voorstelling steeds groter werd, kwam Aires voor een moeilijke keuze te staan. Hij zou graag beide voorstellingen vast willen houden, maar hij wilt zich tevens volledig in kunnen zetten voor de kwaliteit. En omdat mensen nu eenmaal niet in tweeën te splitsen zijn, heeft hij de keus gemaakt om te stoppen met zijn magic act. Geen gemakkelijke keuze, maar wel de juiste. Hij zou het voor geen goud op willen geven om voor kinderen op te treden. Dáár ligt zijn kracht, en dat is waar hijzelf het meest van geniet!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

Recensies


door Basisschool de mijlpaal op 15 oktober 2021 06:58
Het was een vrolijke voorstelling. De kinderen werden betrokken bij de voorstelling, ze waren heel enthousiast en verbaasd over alles wat er gebeurde. Het stukje in het midden met de fles in de zak duurde net iets te lang waardoor sommige kinderen hun interesse verloren, dit werd daarna weer super goed opgepakt door Aires. Al met al helemaal tevreden als school.
;